Recomanacions Colòmbia 🇨🇴


Després d'explicar-vos tot enostre recorregut i aventures per Colòmbia, us comparteixo aquesta llista de recomanacions:

1- No dar papaya 

La primer recomanació de Colòmbia és “no dar papaya”, o dit d’una altra manera, no ensenyar / oferir objectes de valor pel carrer. Nosaltres no ens vam sentir insegurs en cap moment durant el nostre viatge. No anàvem ensenyant el mòbil, ni la cartera, ni auriculars de marca. Si viatgeu per Colombia, escoltareu moltes vegades aquesta recomanació: no dar papaya!


2- Diferències culturals

Després de visitar un parell de ciutats colombianes, us donareu compte lo diferents que són en quant a cultura. A Bogotá solen ser més secs i no prestar atenció als turistes, a Medellín són molt xerradors, a Cartagena extremadament pesats i a les illes del Caribe simplement van a ritme caribenyo. El ritme caribeny pot ser fàcilment el 30% del nostre ritme, així que cal ser conscients que és el seu ritme de vida i que si cal esperar 2 hores a que et serveixin el dinar és el que toca 😅. Els accents també són molt diferents arreu del país.


3- Taxis Autoritzats

És molt recomanable agafar només taxis autoritzats 🚕. T’ho recomanen a l’aeroport però també a les grans ciutats. Nosaltres per Bogotá, Medellín i Cartagena ens vam moure amb Cabify i ens va anar molt bé. Et venen a buscar a la porta del restaurant i et deixen a la porta de casa. El mateix per anar i tornar de l’aeroport. També evites haver de pagar amb efectiu ja que associes la teva tarjeta bancària a la App.


4- Targeta SIM

Com acostumo a recomanar, és molt útil tenir una targeta SIM local 📱. Nosaltres vam comprar una a Claro per dues setmanes i ens va costar uns 8€-10€ (dues recàrregues de 2GB aprox). No recomano fer la targeta a l’aeroport de Bogotá [TechPort], ja que et cobren quasi 20€ pel que realment val 5€. A les ciutats hi ha moltes botigues de Claro, Tigo o Movistar on us ho faràn per la tarifa oficial.


5- Cafè

Colòmbia, el paradís del cafè ☕️. Tot i que no sigueu molt cafeteros, preneu un cafè al Juan Valdez, al Tostao o a qualsevol cafeteria. Nosaltres no vam tenir temps d’anar a la zona cafetera però si disposeu d’unes vacances llargues segur que val la pena. 


6- Limonada de Coco

Seguint amb les begudes… un altre “must” és la limonada de coco 🥥. Un cop en proveu una no podreu fer un àpat sense ella 😋! Sobretot en zones costaneres com Cartagena, San Andrés, Providencia...


7- Propina 10%

A Colòmbia és molt freqüent escoltar als restaurants “Desea incluir el servicio?”. El servicio es refereix al 10% de propina la qual és voluntaria. En molts casos et porten el compte amb el 10% ja inclós però tu pots no pagar-lo. Generalment, si el menjar ha anat bé, es recomana deixar la propina. En el cas dels taxistes, l’únic cop que ens van demanar el taxi des d’un restaurant, ens va cobrar la propina que li va semblar. Des d’aquell moment, vam fer servir Cabify amb l’opció que ja inclou la propina per evitar tenir problemes.


8- Planificació

Si no disposeu de molt temps per veure Colòmbia, és important planificar el viatge amb antelació 📆. En primer lloc, perquè per anar de ciutat a ciutat en menys d’una hora de vol hi arribes, en canvi en autobús poden ser 10 hores. Els vols interns són molt barats si els agafes amb temps. Nosaltres vam volar sempre amb Viva Aira la tarifa Combo ++ que inclou maletes, seient, priority… per uns 30-40€ cada vol (per persona).

En segon lloc, si voleu anar a Providencia, encara cal més planificació. Heu d’agafar els vols amb 3 mesos d’antelació a través de Satena o San Germán.


9- Roba

Nosaltres vam anar a Colòmbia al mes de Febrer - Març. Si visiteu Bogotá, allà fa fred i necessitareu una jaqueta i pijama per les nits. Si visiteu les zones del Caribe, allà fa bastanta calor. Important emportar-vos una capalina / impermeable per si us enxampa un xàfeg 🌧.


10- Moneda

A Colòmbia fan servir el peso Colombiano. Quan vam arribar a Bogotà, el canvi estava a 1 € = 3.600 COP aprox. Ara mateix, en plena crisi pel Coronavirus ha pujat fins a 1€ = 4.500 COP. Així que recomano que mireu el canvi quan planejeu el viatge i quan sigueu allà.

En quant a tarjeta, nosaltres utilitzem la Tarjeta BNext, ja que pots treure diners dels caixers sense pagar comissions i és totalment gratuita. Si la demaneu per internet us arriba en un parell de dies.

Colòmbia és un país preciós i ple de sorpreses. Val la pena fer un viatge de mínim dues setmanes.

Si teniu qualsevol dubte, em podeu preguntar!


#SomriuQueLaVidaVola !

Comentaris

  1. Ara que em dedico a repassar el correu, he pogut disfrutar d'un altre "Somriu que la vida vola", amb tots els consells, experiències i vivències que has tingut.
    Enhorabona per aquests blocs que ens dedicas, penso com m'agradaria anar hi i ho veig una mica difícil.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala