Santa Fe de Antioquia - Colombia 🇨🇴

Després d’haver visitat Guatapé, la nostra següent parada ha sigut Santa Fe d’Antioquia.


Per anar a Santa Fe també cal anar a la Terminal Norte i agafar un bus o buseta. El cost varia entre 11.000 COP i 15.000 COP segons companyia i tipu de bus. Van sortint bastant regularment i es poden comprar els tickets allà mateix.


Després d’una hora i mitja de trajecte hem arribat a Santa Fe. La calor que feia era infernal🔥!! Quin canvi de temperatura comparat amb Medellín.


Santa Fe és la localitat colonial més antiga de la regió d’Antioquia (fundada el 1541), i es conserva tot el casc antic amb les edificacions originals. És preciós!


Aquesta és la Plaça Major on hi trobem la Basílica Metropolitana Inmaculada Concepción

Us recomano 100% acostar-vos a l’oficina de turisme que està a la mateixa plaça. A nosaltres ens ha atès una noia super simpàtica que ens ha donat un mapa i ens ha fet un petit recorregut per visitar Santa Fe.


Aquest és el Temple Nuestra Señora Chiquinquirá. En la mateixa plaça hi ha un mercat d’artesanies.
Com ja no aguantavem més el calor hem decidit anar a dinar al Portón del Parque. Un dels restaurants típics de Santa Fe. Jo vaig demanar un pollo al maracuyá espectacular!


Si aneu amb pressupost baix us recomano fer algun menú a qualsevol restauranet local.


Després de dinar hem anat a fer el cafè al Café Canelo dins de l’hotel Mariscal Robledo. El lloc té molt encant i fan un cafè boníssim. 


Després hem anat caminant per la Calle de la Amargura i hem parat al Museu Juan del Corral. Entre moltes coses hi ha la taula on es va firmar l’Acta d’Independència d’Antioquia amb Espanya el 1813. L’entrada és gratuita.
Seguint pel mateix carrer trobem el Templo de Santa Bárbara.
[De Dilluns a Divendres també es pot visitar el Palau Consistorial Juan Antonio Mon y Velarde]


Després hem anat a un carreró ple de tallers de filigrana. Des de fa molts anys, Santa Fe era productor d’or i altres metalls, els quals encara són tractats manualment per fer joies.
L’última parada ha sigut el Puente de Occidente. Per anar-hi s’ha d’agafar un tuk tuk que et porta i et torna per 20.000 COP. Anar-hi caminant amb la calor que fa no ho recomano.


Aquest pont va acabar de ser construit el 1895 per José Maria Villa Villa, un colombià que també va ser enginyer auxiliar en la construcció del Pont de Brooklyn a Nova York. El pont té 291 metres de llarg i és un pont penjant.


Nosaltres hem tornat a Medellín per la tarda, però si disposeu de temps, creiem que pot estar bé fer una nit a Santa Fe. Els hotelets tenen molt bona pinta 😍


En el próxim blog: Medellín !


#SomriuQueLaVidaVola !

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala