Lago AtitlĂĄn đŸ›¶ - Guatemala

DesprĂ©s de gaudir com nens petits de l’excursiĂł al VolcĂĄn Pacaya đŸŒ‹, ens vam despedir d’Antigua Guatemala.

De bon matĂ­, el Tito (de Tito Tours) ens va passar a buscar per l’hotel per anar en direcciĂł al Lago AtiltĂĄn, Panajachel. De camĂ­, vam parar a esmorzar a Tecpan - Katoc, un restaurant on fan esmorzars tĂ­pics guatemaltecos.

Esmorzar típic guatemalteco: ous, puré de frijoles, plåtano frito y queso.

A mig trajecte, vam fer una parada a les ruines mayes de Iximche, estavem gairebĂ© sols i ens va agradar molt! El cost Ă©s de 50Q per persona (uns 5,8 €).

Ruines de Iximche
A punt d’arribar a Panajachel, vam parar a un mirador amb vistes al Llac AtitlĂĄn. El Llac AtitlĂĄn Ă©s el tercer mĂ©s gran de centre amĂšrica amb 130 km2. 

DesprĂ©s de fer check-in al Hotel Posada Los Encuentros, vam visitar Santa Catarina PalopĂł, on el Tito em va convidar a un granizado. SĂ­, Ă©s la tĂ­pica cosa “prohibida” per els viatgers primerizos: “Sobretot, no beure begudes que no siguin embotellades i menys amb gel”… doncs toma granizado! [Estic sana i salva escribint el blog aixĂ­ que per una vegada que us salteu les “normes” seria molt mala sort que agafĂ©ssiu una intoxicaciĂł!]. Tornant a Santa Catarina PalopĂł, les parets del poble estaven decorades amb dibuixos de colors i realment era molt bonic! 

Contenta amb el super granizado a Santa Catalina PalopĂł

Ja a Panajachel, vam passejar per la calle Santander, un dels punts d’interĂšs del poble ja que estĂ  ple de botiguetes de coses artesanals.  

Artesanies tĂ­piques del Lago AtitlĂĄn


TambĂ© vam passejar per l’embarcadero, d’on surten les lanches per anar als altres pobles del voltant del llac. Per a que us feu una idea, per anar d’un poble a l’altre en lancha sĂłn un 15-25 minuts, en cotxe poden arribar a tardar 1:30h! 

Pels mĂ©s joves o els que segueixen influencers… mireu que vam trobar! Una noria quasi igual a la de Coachella 😝🎡

Coachella versiĂłn Guate

El dia segĂŒent pel matĂ­ vam anar cap al embarcadero de Panajachel per començar un tour pels pobles del voltant del llac. El preu per anar en “lancha pĂșblica” de poble a poble sĂłn 25Q.

El David a la lancha pĂșblica

La primera parada va ser San Pedro. La impresiĂł que ens va donar San Pedro va ser de poble hippie amb molts carrerons petits i desordenats. Es veu que molts turistes van allĂ  a pasar una temporada i aprendre espanyol.

De San Pedro vam agafar un tuc tuc del barça fins a San Juan La Laguna. AllĂ  vam visitar unes quantes “fĂ briques” artesanals:
  • La primera va ser La casa del Texti👚 . Fan tot el procĂšs de recol·lectar la llana, tractar-la, tenyir-la i fer teixits de manera artesanal.
La casa del textil - San Juan La Laguna
  • La segona parada va ser… Artesanal Chocolate Diego đŸ«! Pels que em coneixeu… se’m fa la boca aigua! Des de cuinar i moldre els grans de cacao, afegint la panela (l’edulcorant natural) i el "jugo de naranja", fins a afegir-li el “topping” i enllestir les xocolatines.

Artesanal Chocolates Diego - San Juan La Laguna
  • L'Ășltima parada va ser una “fĂ brica” de mel: Yax u najil - Abeja Melipona Maya 🐝. Tenien totes les abelles que deuen existir a la terra… crec que no vam fer fotos de lo pendents que estavem de les abelles que rondaven per allĂ  😅.
Vam tornar a San Pedro per agafar un barquito a Santiago AtitlĂĄn. AllĂ  vam veure moltes botiguetes i vam poder canviar diners. Vam entrar a tafanejar el mercat del poble

Entrada al Mercat de San Pedro
A la plaça del poble hi ha una estĂ tua de la moneda de 25 cĂšntims de quetzal, ja que la dona que apareix a la moneda Ă©s de Santiago AtitlĂĄn i encara estĂ  viva. Vam dinar a un restaurant que es deia El Pescador un pollastre a la planxa (ara escribint-ho… potser hauriem d’haver menjat peix, no?đŸ€”). DesprĂ©s de botiguetes i vam tornar a Pana amb un barco gegant amb mĂșsica reggeaton.

NomĂ©s arribar vam anar a comprar un chocobanano (platan🍌 gelat🍩). Pels que heu vist el blog de Nicaragua, ja coneixeu els chocobananos: plĂ tans gelats amb xocolata desfeta per fora i amb “toppings” (virutes de xoco, coco, cacahuet…). QuĂš? Bona pinta, eh😏! La bona noticia Ă©s que es poden fer a casa (Recepta chocobanano). Qui s’animi a fer-ne que m’avisi!

Chocobanano recobert de manĂ­ (cacahuet)!
Ben contenta amb el chocobanano gegant, vam anar a visitar els Bomberos de Panajachel👹‍🚒, on el David va estar una bona estona entretingut xerrant amb el Quique, el jefe del parc. 

El David amb el seu nou amic Quique
La propera parada va ser San Antonio Palopo, on hi vam arribar en cotxe. AllĂ  vam visitar, Artesanias Fabricas đŸ„Ł.

De tornada a Pana, vam veure la posta de sol des d’un mirador just passat el poble de Santa Catalina.

Posta de sol al Lago AtitlĂĄn

Per acabar el dia, vaig convĂšnçer el David per sopar pupusas salvadoreñas. No tinc cap foto ja que no Ă©s el tĂ­pic plat al que un foodie li faria una foto 😅 - pupusa .

PrĂłxima parada CobĂĄn i Semuc Champey!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala