Sigiriya - Polonnaruwa (Sri Lanka 3/14)

Sri Lanka en 14 dies (Dia 3)

- Polonnaruwa
- Pidurangala Rock (Sigiriya)

🚙 Trajecte fins a Polonnaruwa (1 hora aprox)

Visita a Polonnaruwa
Polonnaruwa va ser la segona capital de Sri Lanka després de la destrucció d’Anuradhapura l'any 993. Els reis singalesos van estar aquí des del segle XI fins al segle XIII i va ser en aquesta època, amb els reis Parakramabahu i Nissanka Malla quan aquesta ciutat aconseguiria la seva màxima esplendor. Es van construir edificis tant civils com religiosos, amb influència índia, i un immens llac artificial, el Prakrama Samudra, que gairebé sembla la mar. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1982.
Per a la majoria dels visitants, un dia és suficient per explorar les ruines de Polonnaruwa però és molt recomanable anar en TUK TUK, cotxe o bici perquè al igual que a Anuradhapura, les distàncies són molt grans i hi ha moltes ruïnes a visitar. Aquí es troben les ruïnes antigues millor conservades.

Preu: 3.750 LKR/persona.

La visita la vam començar pel Museu, on es compren les entrades. Després de fer una ullada ens vam dirigir al primer monument històric, el qual molts turistes es salten i a nosaltres ens va agradar molt:

🌳 Island Park  L'Island Park està al costat del Prakrana Samudra, el llac artificial de Polonnaruwa. No hi ha gairebé ningú i les ruines són molt xules de veure. Les ruïnes més destacades són la cambra del consell i els banys reials.


Després de l'Island Park, en cotxe, ens vam desplaçar cap a Potgul Vehera + Potgul Statue.


A continuació, altra vegada amb el cotxe, vam anar cap al Palau Reial.


Palau Reial / Palau de Parakramabahu I  palau del rei Palakramabahu I a princicpis del s.XII. Es deia que tenia 1.000 habitacions. L'edifici és espectacular.A uns 100 metres, trobem el Council of Chambre.I finalment, al costat, el Kumara Pond, la gran banyera / piscina que es va fer construir el rei Palakramabahu.

Seguidament ens dirigim al quadrilàter, es diu així per la forma dels seus murs els quals envolten els edificis de l'antiga capital. Altra vegada, toca descalçar-se i caminar per la sorra / fang en mitjons... 😖

o 🕌 Thuparama   un dels recintes que millor s'ha conservat, inclòs el sostre encara està intacte.
o 🕌 Watadage   un edifici circular de 18 metres, utilitzat originalment per guardar la relíquia de la Dent Sagrat de Buda, la qual ara es guarda a la ciutat de Kandy en el seu temple-museu Dalada Maligawa. A l'interior, a la terrassa superior feta de granit, es troba una petita dagoda de maó, amb quatre imatges de Buda assegut que miren cap a les quatre entrades, apunten als quatre punts cardinals. És aquí on es troba la pedra lunar que millor es conserva de les que es troben en Polonnaruwa.


o 🕌 Nishshanka Latha Mandapaya   un dagoba en miniatura envoltada per columnes de pedra.
o 🕌 Atadage   ruïnes d'un santuari construït durant el regnat de Vijayabahu.
o 🕌 Hatadage   edifici construït durant el regnat del rei Nissankamalla, i és on es troba el Gal Pota, una talla en pedra d'un llibre, de 9 metres de llarg, utilitzat per registrar textos budistes, genealogies reals i els èxits del rei Nissankamalla.
o 🕌 Satmahal Prasada   una mena de pagoda de sis pisos totalment diferent a tot el vist per Sri Lanka.


Després de visitar tot el Quadrilàter tornem a desplaçar-nos en cotxe per veure el Siva #2 i el Pabalu Vehera. Arribem a la conclusió que no hi han turistes perquè després de tants monuments sota la calor i humitat infernal, la gent prioritza i no els visita tots. S'ha de dir que molts són semblants.🕌 Dagoba Rankot Dihara  Dagoda més gran de Polonnaruwa amb 55 metres d'altura. Aquest edifici és el centre del conjunt d'edificis conegut com el Alahana Pirivena. És la quarta dagoba més gran de Sri Lanka, es troba sobre un monticle de maó i al seu voltant té petites capelles per resar a Buda.


🕌 Lankatilaka Vihara   gran estructura de maons d'argila, en la qual destaquen les seves dues parets, amb un gruix de 4 metres i una alçada de 17 metres, formant un passadís que ens porta a la immensa imatge de Buda sense cap de 14 metres d'alt, també construïda de maó.


🕌 Kiri Vihara (al costat de Lankatilaka Vihara)   una de les dagobes millor conservades.
🕌 Gal Vihara   és un temple de pedra budista amb quatre imatges de Buda, que han estat tallades en la cara d'una enorme roca de granit de 168 m de longitud. (actualment es troben protegides per un gran toldo i una reixa per conservar-les bé). Hi ha una gran figura asseguda, una altra figura més petita asseguda a l'interior d'una caverna artificial, una figura de peu i una figura reclinada. Són considerades com alguns dels millors exemples de la cultura antiga singalesa i han fet que el Gal Vihara sigui el monument més visitat a Polonnaruwa.


Després de visitar la famosa Gal Vihara, vam fer les dues últimes parades per veure Tivanka Image House Lotus Pond.

🚙 De camí a Sigiriya vam parar a Jaga Food Restaurant, un restaurant familiar que ofereix un buffet super healthy i orgànic. Tot i això, la gran sopresa no va ser el menjar sinó els 5 varans (rèptils) que hi havien a la vora del restaurant.

 


 La roca de Pidurangala  està a 1km de la Roca de Sigiriya i té molt bones vistes del Lion's Rock. Al arribar, com a molts altres llocs, aparèixen homes locals oferint-se com a guies. El camí està ben senyalitzat així és important obviar aquests guies que després reclamen diners.

La primera "fase" de la pujada a Pidurangala és fàcilment assequible tot i que són escalons de pedra mal posats. Al acabar la primera fase arribem al Buda.

Quan anàvem a començar la segona part ens vam distreure amb una serp dins d'un bassal.


La segona part de la pujada ja no és apta per tots els públics🚧. Diria que només gent en forma es pot atrevir a pujar al cim. El camí desapareix i s'ha de seguir escalant per roques. Jo mateixa vaig necessitar més d'una vegada ajuda del David. El fet de que entre les roques hi hagi serps verinoses fa que l'aventura sigui encara més emocionant. Tot i això, les vistes valen la pena!


ATENCIÓ: En cas de pluja no és recomenable pujar al Pidurangala Rock, zona molt humida i es pot relliscar fàcilment.

Preu: 500 LKR/persona.

Per sopar... ens vam aventurar al Rice & Curry típic de Sri Lanka. Com tot el que haviem probat fins abans... MOLT PICANT!🏠 Allotjament: 
Address: 103, Kalapuraya, 21120 Sigiriya, Sri Lanka 
Phone: +94 77 785 7123 
GPS Coordinates: N 007° 56.585, E 80° 45.776
Comentaris: 32€ per nit amb esmorzar inclós. Molt bona atenció al client, esmorzar inclós i serveixen sopar.

Pròxim blog: Dambulla Cave Temple - Kandy Cultural Show


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala