Mihintale - Sigiriya - Safari (Sri Lanka 2/14)

Sri Lanka en 14 dies (Dia 2)

- Mihintale
- Sigiriya Lion's Rock
- Safari Kaudulla

Després de deixar l'hotel d'Anuradhapura ens vam dirigir cap a Mihintale.

 Mihintale  és un pic muntanyós a 13km d’Anuradhapura. Els singalesos creuen que va ser el lloc de reunió entre el monjo budista Mahinda i el rei Devanampiyatissa, trobada que va inaugurar la presència del budisme a Sri Lanka. Ara és un lloc de peregrinació i l'emplaçament de diversos monuments religiosos, alguns abandonats. 
Per pujar amunt s'han de pujar 1840 esglaons. 


A dalt et fan descalçar abans de pujar a la dagoba. Com sempre, recomenable portar mitjons de recanvi ja que després de caminar sobre la sorra o fang, els mitjons queden molt bruts.

La dagoba en sí és com totes les d'Anuradhapura, però en aquest cas es entrar dins i val la pena. Un Buda estirat amb  les parets molt ben decorades.


També es pot pujar fins al Buda gegant o fins roca des d’on hi ha unes vistes impresionants.


Preu: 500 LKR/persona


Visita a Sigiriya

Va ser declarat patrimoni de la Humanitat a l'any 1982. La Roca de Sigiriya (Lion's rock) és la més fotografiada del païs. 
Molt important portar aigua i gorra. Recomanable anar a primera hora per evitar les hores de més sol.

Preu: 4.500 LKR/persona

🦁 Lion’s Rock / Roca de Sigiriya  són les restes d'una erupció de magma endurida i erosionada durant segles. Té 370 metres d'altura i va ser habitada des de temps prehistòrics. Diuen que va ser una ciutat reial i militar en el segle V D.C. S’han de pujar 1200 escalons 💪.
o Jardins Reials estan als peus del Lion’s Rock i són dels més antics del món.


o 🖌 Los Frescos de las Damas de Sigiriya Els frescos daten del segle V i es creu que aquestes dones mig despullades eren nimfes celestials, concubines del rei Kassapa o evocacions de la deessa Tara, una de les figures més importants del budisme tàntric. Aquestes pintures són molt similars a les famoses pintures de les Coves d'Ajanta a l'Índia. Es conserven perfectament però està completament prohibit fer fotografies... així que si les voleu veure... tocarà anar-hi 😉
o 🦁 Zarpas del León daten del segle V. Antigament es tractava d'un lleó sencer tallat a la roca però actualment només queden les urpes. 


Unes vistes de 360º precioses ens esperen al cim, on veurem les terres de Sri Lanka i la roca de Pidurangala. Impresiona veure l'estructura del poblat que hi havia sobre la Lion's Rock.Safari Kaudulla

Després de visitar Sigiriya ens vam desplaçar cap a Kaudulla National Park. Abans d'arribar a Sri Lanka teniem previst visitar el Minneriya National Park, però resulta que els elefants es van movent de parc en parc i l'Indika ens va recomenar anar al parc de Kaudulla.

Un cop pujats al jeep, vam anar cap al parc natural, després d'una hora de carretera, camins i molt fang, vam per fi veure els primers elefants.


Dins el parc hi havia altres turistes en jeeps conduits per kamikazes... més d'uns es van quedar enganxats en els bassals de fang.

El preu del safari (jeep, conductors + entrada a Kaudulla): 11500 LKR entre els dos.

Després del safari vam tornar cap a Sigiriya i el dia següent encara ens quedava pujar al Pidurangala Rock i visitar la ciutat de Polonnaruwa. 

🏠 Allotjament:
Address: 103, Kalapuraya, 21120 Sigiriya, Sri Lanka
GPS Coordinates: N 007° 56.585, E 80° 45.776
Comentaris: 32€ per nit amb esmorzar inclós. Molt bona atenció al client, esmorzar inclós i serveixen sopar.

Pròxim blog: Polonnaruwa - Pidurangala Rock

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala