Dambulla - Kandy Cultural Show (Sri Lanka 4/14)

Sri Lanka en 14 dies (Dia 4)

- Dambulla
- Matale
- Kandy

🚙 Trajecte fins a Dambulla (25 minuts)

👻 Temple de les coves Dambulla   El 1991 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Als voltants de la ciutat hi ha més de 80 coves, sent cinc les que es visiten. Se sap que van ser habitades abans de l'arribada del budisme a l'illa, com mostren els esquelets trobats l'any 700 a. C.

Preu: 1.500 LKR /persona

Altra vegada, va tocar pujar escales (per sort només 364!), així que és important sempre anar amb calçat i roba còmode i portar aigua a sobre. Al arribar al "cim" unes vistes molt xules:I com és habitual, toca descalçar-se les sabates i embrutar més mitjons 😓

o Cova Devaraja Viharaya La primera cova, també anomenada Temple del Rei dels Déus, té un immens Buda d'uns 15 metres envoltat dels seus deixebles.


o Cova Maharaja Viharaya   també anomenat Temple del Gran Rei, que és la cova més gran de les cinc, amb cinquanta-sis figures de Buda, els déus Visnú i Saman que són hinduistes i dos reis de Sri Lanka. També hi ha alguna dagoba al seu interior.


o Cova Maha Alut Viharaya  també anomenat nou gran temple, amb unes 50 escultures i un Buda reclinat, ens mostra en les seves pintures escenes de la vida quotidiana de Buda.


o Cova Pachima Viharaya  la quarta cova és la més petita. Té un Buda assegut, envoltat d'altres imatges i una dagoba.o Cova Devana Alut Viharaya  o el Segon nou temple, és la última de les 5 coves i trobem imatges hinduistes i budistes.


Després de visitar les coves vam estar una estona observant els micos com jugaven i feien entremeliadures a les portes de les coves. (Si us fixeu bé, el micos a Sri Lanka van a la pelu per estar ben guapos  😂)


💰 Temple d'or de Dambulla  Just sota les coves de Dambulla trobem una estàtua gegant de Buda dorada:🚙 De camí a Kandy vam parar a Matale a visitar el Old Village Spice & Garden Center, un lloc per oblidar. Es tracta d'uns jardins on planten tot tipus de plantes i espècies que segons ells curen tot tipus de malaltia. L'objectiu principal del guia ("suposodament" metge) era vendren's els productes a preu d'or. Durant la visita als jardins fins i tot ens van fer un massatge al cap per què donéssim propina als massatgistes. No us podeu imaginar l'embolic que em van deixar als meus cabells rinxolats 😩. Per sort, no vam caure en la trampa i vam marxar sense comprar res. Si alguna vegada us disposeu a viatjar a Sri Lanka, eviteu parar en llocs així. Moltes vegades els guies reben comisions per visitar llocs que són trampes per turistes. Si teniu temps, és divertit llegir les crítiques del TripAdvisor .

🍬 Ja a Kandy haviem d'anar a veure el Kandy Cultural Show sobre les 16:30. Per fer temps vam visitar un centre gegant anomenat ISINI Gems & Jewellers on t'expliquem com extreuen les pedres precioses a Sri Lanka. Molt interessant pero com sempre, al final sempre t'acaben intentant vendre joies, pedres precioses o el que sigui.

Finalment, va arribar la hora del Kandy Cultural Show. El preu és de 1000 LKR (menys de 6 euros) i en cas de tenir temps lliure, val la pena ( no és un must ). L'espectacle dura entre una hora, hora i mitja, i veus les dances típiques de Sri Lanka.
Després de veure el show cultural va ser hora d'anar al nostre allotjament (aquesta vegada AirBnB). El que més il·lusió ens feia era la piscina / bassa que tenia la casa, però malauradament, estava tant freda que només vam sucar els peuets.


Com la familia no ens podia servir sopar i ja estavem cansats de menjar picant vam demanar unes pizzetes a domicili 😁 (Sí, existeix Pizza Hut a Sri Lanka).

🏠 Allotjament: 
Boutique Villa (AirBnB)
Address: SWRD Bandaranaike Mawatha, Kandy 20000, Sri Lanka
Phone: +44 7780605453 

Pròxim blog: Kandy

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala