Colombo - Anuradhapura (Sri Lanka 1/14)

Sri Lanka en 14 dies (Dia 1)

L'aventura a Sri Lanka va començar dilluns 6 de Novembre pel matí. Sobre les 8:25 arribàvem a l’aeroport de Colombo. 

El primer que vam fer després de conèixer a l'Indika (el que va ser el nostre xófer) va ser comprar una tarjeta SIM per menys de 10€. 100% recomenable (companyia Dialog)

També vam fer una parada a Negombo per canviar Euros per Rupies.

De camí a Anuradhapura l’Indika ens va comprar red bananas 😃


El trajecte cap a Anuradhapura va durar aproximadament 4 hores i ens va quedar claríssim que el trànsit i la manera de conduir és kaòtica.

Visita a Anuradhapura

Anuradhapura, ciutat sagrada per al budisme, és una de les capitals més antigues de Sri Lanka. El 1982 va ser nomenada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Avui dia, les seves ruïnes perfectament conservades la fan un dels majors jaciments arqueològics del món.

En quan a la visita dels temples, s'han de fer descalços amb cames i espatlles tapades. Recomano portar mitjons de recanvi per entrar als temples...

La distància entre els temples / ruines és gran, per lo que és bo tenir un xófer / tuk-tuk per anar d’un lloc a altre.

Preu entrada a Anuradhapura: 3875 LKR /persona

🕌 Dagoba Jetavanaramaya  Una de les dagobes més imponents d’Annuradhapura amb 75 metres d'altura. Es creu que una part d'una faixa o cinturó utilitzat per Buda està guardat aquí.
🏊 Kuttam Pokuna    són un parell de piscines, de lloses de granit tant en el fons com en les parets laterals, que es van construir per al bany dels monjos. L'aigua de les piscines arriba a través de conductes subterranis i es filtra abans de sortir als estanys.
🙏 Samadhi Budha  és l'estàtua de Buda a la posició de la Dhyana Mudra, la postura de meditació associada al Nirvana. Aquesta estàtua és de 2,5 metres d'altura i està tallada en granit. És una falta de respecte fer-se fotos d'esquena a l'estàtua, tot i que ens podem posar de costat.🕌 Abhayagiri Vihara  Va ser un important monestir del Budisme Theravada i Mahayana.

🕌 Dagoba Thuparama (aprop de Lovamahapaya) → Dagoba del segle III a.C. i la més antiga de Sri Lanka. S'hi guarda la clavícula esquerra de Buda.
🕌 Dagoba Ruwanwelisaya és una dagoba enorme que amb els seus 55 metres d'altura ens fa sentir insignificants. Restaurada totalment en blanc, en cadascuna de les quatre cantonades del recinte hi ha una dagoba més petita i algunes imatges en petits santuaris on la gent fa les seves ofrenes. Està envoltada d'un mur amb centenars de figures d'elefants.
🌳 Sri Maha Bodhi és l'arbre sagrat més antic plantat per l'home (288 A.C.). És l’arbre sota el qual Buda va obtenir la il·luminació i que ha anat creixent durant més de 2.000 anys. Els budistes a Sri Lanka han de resar davant aquest arbre almenys una vegada a la vida. Quan el vam visitar nosaltres estava ple de budistes resant. 
Preu: 200 LKR normalment però a nosaltres no ens van cobrar res
🕌 Lovamahapaya o el Palau de Bronze  va ser un monestir de nou pisos on vivien milers de monjos. La funció principal era tenir cura de l'arbre sagrat de Bo que va créixer just al costat de l'edifici.

🕌 Temple Isurumuniya  un temple budista construït pel Rei Tissa, tres segles abans del naixement de Crist, com a residència de 500 nens de casta alta que van ser ordenats budistes.
Preu: 200 LKR/persona.

Visita a les afores de Anuradhapura: (ho vam fer el dia següent pel matí de camí a Sigiriya)

 Mihintale  és un pic muntanyós a 13km d’Anuradhapura. Els singalesos creuen que va ser el lloc de reunió entre el monjo budista Mahinda i el rei Devanampiyatissa, trobada que va inaugurar la presència del budisme a Sri Lanka. Ara és un lloc de peregrinació i l'emplaçament de diversos monuments religiosos, alguns abandonats. Per pujar amunt s'han de pujar 1840 esglaons. A dalt et fan descalçar abans de pujar a la dagoba. També es pot pujar fins al Buda gegant o fins roca des d’on hi ha unes vistes impresionants.
Preu: 500 LKR /persona

 🏠 Allotjament a Anuradhapura:

Address: 522/5 Kumbichchan Kulama Wewa Road Stage 2, 50000 Anuradhapura, Sri Lanka 
Phone: +94 25 2 055800 
GPS coordinates: N 008° 19.149, E 80° 24.319
Comentaris: 32€ incloent esmorzar. Ple d’insectes però bon preu.

Pròxim blog: Mihintale - Sigiriya - Safari (Sri Lanka 2/14)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala