Filipines Part 1 - Port Barton

24/12/2015

Dijous per la nit abans d'anar a l'aeroport vam fer un petit sopar de Nadal amb la Bea i una altra amiga de Honduras a Taipei. Anàvem molt justes de temps ja que haviem d'anar cap a l'aeroport de Taipei abans de les 12 de la nit. Vam fer un menú degustació molt bo i força barat. Ara, en 1 hora 8 plats! 


Vam sortir rodolant cap a l'aeroport. L'aeroport de Taipei estava desèrtic, només hi havia un parell de vols més la nit de nadal.

25/12/2015

Avui hem passat tota la nit d'avions i aeroports fins que a les 7 del matí hem arribat a Puerto Princesa, capital de Palawan, una illa de Filipines. Hem fet escala a Manila i l'aeroport estava a petar de filipinos dormint pel terra; bastant caòtic. Al arribar a Puerto Princesa hem agafat un tricicle fins a la terminal de busos. No us imagineu una Estació de Sants, més aviat un descampat al mig de Calonge amb 4 furgonetes i un parell d'autobusos dels anys 70. Només sortia una furgoneta cap a Port Barton en tot el dia ja és Nadal. Per sort hem pogut agafar-la! 3 hores en furgoneta amb 15 persones a dins per uns carrerons de mala mort... Per 6€! Ja a Port Barton ens han dit que per accedir a la nostra a casa (Deep Moon Resorts) haviem de caminar per la platja uns 50 metres i ja ho trobaríem davant. Efectivament! Ni carrer ni històries... La platja és el carrer. Les vistes són molt boniques...


Després de dinar hem anat a passejar per tota la platja de Port Barton però hem arribat a la conclusió que la zona de davant de casa és la millor. De camí allà 4 nens se'ns han acostat preguntant: "do you like to swim?" I després d'això ja no ens els hem tret de sobre fins l'hora de sopar. Han jugat amb nosaltres a la platja, s'han fet fotos, volien escoltar música amb nosaltres per cantar i ballar... Una monada! El germà gran es deia Evangaline (si pobret, sembla nom de nena) i la germana gran Baby. 


Sempre amb un somriure d'orella a orella. M'han acompanyat al super del poble per què volia comprar Choco Muchos, unes xocolatines que a la Fluva li encantaven. De camí ens hem trobat cabres, porcs, gallines, nens, nenes, families... Són molt pobres però són molt feliços amb el que tenen. Una nena arrossegava una cometa feta amb bosses de plàstic i estava orgullosíssima de la seva joguina. Un cop al "super", entre cometes perquè era una simple barraca que no tenia ni aigua potable però si tenia Choco Muchos per 7 pesos tal i com m'havia promès l'Evangeline. N'he comprat un parell per la Bea i per mi i també dos pels nens per a què se'ls repartíssin. No s'ho podien creure que els hi havia comprat per ells. Fins i tot me'n oferien del seu tenint jo dues xocolatines a la mà.


Després de dutxar-nos hem sopat al mateix restaurant del resort on dormirem, el menjar bo però han trigat hores i hores tot i haver només dues taules més. Hem anat a passejar per la platja però com la marea havia pujat haviem de caminar per dins de l'aigua quasi. Com que no podiem accedir al lloc on voliem anar hem tornat cap a les hamaques del nostre hotel a xerrar una estona i a dormir aviat.

26/12/2015

Avui hem fet "Island hopping" que significa anar saltant d'illa en illa. Al principi hem tingut problemes perquè tots els filipinos et volen portar en la seva barca i cada un t'ho ven a la seva manera. Al final des del resort en han ajudat a trobar un "boatman" amb llicència i menjar per dinar. 

Hem parat a buscar una parella d'holandesos a White Beach que vam conèixer de camí a Port Barton. La noia també està estudiant a Taipei com nosaltres. Després hem anat a Twin Reef i Fantastic Reef, on hem vist molt corall i al Nemo i molts peixets diferents. Hem passat per moltes illes xulíssimes i desertes com les de les películes... Hem parat de dinar a Paradise Island, una illa super petita però que hi viu una familia en una cabanya. Allà el nostre "boatman" i el seu ajudant ens han fet el dinar mentres ens feiem fotos per l'illa. 


El dinar estava prou bo...


Després de dinar hem anat cap a German Island, on hi ha tortugues gegants nedant. La illa també és una passada i la gent a vegades es queda a dormir allà!


Hem estat de relax una bona estona i quan ja es començava a fer fosc hem tornat a Port Barton. La posta de sol també és preciosa!


Hem sopat allà mateix a l'hotel i també a dormir aviat per què demà al matí agafem una furgo 6 hores cap a El Nido! 

Això és per tot a Port Barton! El pròxim blog serà de la segona part a Filipines, El Nido coming soon!

#SomriuQueLaVidaVola !!

Comentaris

  1. Avui el meu comentari el faig sentint una mica d'enveja ... Quines platges més espectaculars i sobretot tranquiles...l'Agusti amb la Mursi ja ens feia dentetes i ara tu ens fas un bany d'fotos i vistes que convidan a venir.
    Anna t'animo a carregar a tope les piles perque el relax i la tranquilitat que gaudeixas aquests dies te un limit. I aviat haures de començar amb horaris, classes, examens...
    T'agraim molt l'esfors amb mantenir tant constant el teu blog amb totes les novetats les teves amigues i fotos tant ben fetes.
    Fins el proxim ... Cuidat i petons.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

14 dies a Sri Lanka

Volcán Pacaya 🌋- Guatemala

Antigua Guatemala 😍 - Guatemala